GAIN – produsentkurs for jenter!

GAIN er et produsentprosjekt i regi av AKKS Bergen med mål om å øke andelen kvinnelige musikkprodusenter.

Dato: 12.-13. juni og 17.-18. juni 2019

Hvor: Gamle NRK på Minde / Kanalveien 90

Instruktører: Peter Sæverud / Anne Lise Frøkedal

For hvem: Jenter/kvinner fra 16 år og oppover. Deltakere under 26 år vil bli prioritert.

Påmeldingsskjema her!

 


Produsentkurset for deg som ønsker å utvikle deg som produsent i felleskap med andre!

Den teknologiske utviklingen har gjort at man i dag kan lage musikk “overalt”. På GAIN sitt produsentkurs vil du bli introdusert for et profesjonelt studio, og møte produsenter med ulik bakgrunn.

Kurset tar for seg grunnleggende innføring i studio og hvordan gjøre opptak. Her blir du kjent med musikkprogramvare for innspilling, lærer å rigge opp til opptak og ikke minst spille inn!

Deretter tar vi for oss temaet “fra idé til demo – og veien videre”.

På kurset vil det være andre jenter som også er interessert i musikkproduksjon.
Vi legger opp til et sosialt og kunnskapsrikt kurs!

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på kursserien, men det er en fordel om du har litt kjennskap til en musikkprogramvare. Det viktigste er at du er interessert i musikkproduksjon, og ønsker å utvikle deg selv musikalsk og som produsent. Produsentkurset går over to uker i juni, med til sammen 4 dager fra kl 17-21.

#1 onsdag 12. og torsdag 13. juni kl 17-21

Produsent Peter Sæverud gir oss en grunnleggende innføring i studio og hvordan gjøre opptak

Målet er å lære grunnleggende kunnskap om studioet og hvordan gjøre innspillinger.

 • Bli kjent med musikkprogramvare for innspilling
 • Lær å opprette et prosjekt i programvaren
 • Lær å koble til analoge instrumenter
 • Lær å rigge opp mikrofoner
 • Stille inn lydnivå
 • Lær å gjøre opptak
 • Spille inn

#2 mandag 17. og tirsdag 18. juni  kl 17-21

Fra idé til demo – og veien videre

Gjesteprodusent Anne Lise Frøkedal tar deltakerne med inn i sitt musikalske univers, og vi skal ta for oss veien fra en idé til en ferdig innspilt låt. Frøkedal vil guide deltakerne gjennom hvordan en idé kan bli til en ferdig låt – og hvordan innspilling kan planlegges og gjennomføres. Vi vil drøfte ulike produksjonsidéer, og deltakerne vil ta aktive valg som påvirker det ferdige resultatet.

 • Fra idé til demo: låtstruktur, arrangement, midi vs. lydopptak
 • Kunstneriske visjoner og produksjonsvalg: instrumentering & innspillingsmetode
 • Bearbeide innspilte spor: editering & plugins
 • vokalopptak
 • Lage roughmix og klargjøre til mix

Påmeldingsskjema her!


 

Totalpris for å delta på GAIN 12.-13. juni og 17.-18. juni:
kr  1050,-   inkludert medlemskap 2019
kr  1000,-   allerede AKKS-medlem 2019
kr  2000,-  ikke-medlemspris

 


Om instruktørene

Foto Julie Naglestad

Anne Lise Frøkedal

Anne Lise, også kjent under artistnavnet Frøkedal, jobber til daglig som musiker, låtskriver og produsent i Oslo. Hun er kjent fra prosjekter som Harrys Gym, Frøkedal & Familien og I Was A King, og spiller også live med artister som Tønes og Greni. I tillegg skriver hun musikk til film og dans. Frøkedal er produsent og tekniker på eget materiale, samtidig som hun også produserer musikk for andre artister og band.

Sjekk ut musikken til Frøkedal her!

17.-18. juni tar hun turen fra Oslo for å gjeste GAIN. Disse to dagene tar vi for oss temaet fra idé til demo – og veien videre. Deltakerne på GAIN vil få muligheten til å være medprodusenter, ta aktive produksjonsvalg og jobbe hands-on under utvikling og ferdigstilling av en låt.

Foto: Lydriket – www.lydriket.no

Peter H Sæverud

Peter er bassist utdannet fra Musikkonservatoriet Rytmisk linje i Kristiansand og har jobbet som frilansmusiker siden 2003. Han driver sitt eget studio på Minde, og har også  jobbet i Lydriket Studio siden 2013.

Peter har erfaring fra mange stilarter og forskjellige typer produksjoner og har vært involvert i alt fra barneplater til metal.

Peter har blant andre jobbet med artister og prosjekter som Dag Arnesen, Gisle Børge Styve Trio, Line Dybedal, WDSTCK, Ford Rekord, St. Cecilie, The Pink Robots, Gabriel Fliflet og Piotr Wingaard.                                                                  ​                                                                                       


Om musikkprodusentrollen

En musikkprodusent har ansvaret for bl.a. kontroll av innspillingsøkter, musikalsk veiledning av artister, og jobber med innspilling, miksing og mastering.

AKKS Bergen sitt produsentkurs vil gi deg en god introduksjon til produsentens verden. Her får du kjennskap til de tekniske aspektene av en musikkprodusents jobb.

Forkunnskaper

Man trenger ikke noen forkunnskaper, men det er en fordel at du kjenner til, eller produserer musikk, ved bruk av musikkprogramvare (DAW) som f.eks. Ableton Live, Protools, Logic Pro eller Cubase. De fleste programmer har gratis prøveversjoner, som det er mulig å laste ned og teste ut på forhånd, dersom du ønsker det.

Påmeldingsskjema her!

 

Kursene er støttet av Kulturrådet

 

 

 

Musikkaktivitet for alle
Økonomi skal ikke stå i veien for deltakelse i musikkaktivitet. Er du under 18 år kan du søke om å få redusert pris eller gratisplass på AKKS Bergen sine kurs. Har du Aktivitetskortet, kan dette også benyttes hos oss.